TW
0

Joan Miralles, autor de la biografía del lingüista, editor y promotor cultural Francesc de Borja Moll, pronunció el discurso que reproducimos a continuación con motivo del nombramiento de éste último como Hijo Ilustre de Palma, el pasado 31 de diciembre.

Més enllà de les formalitats estrictes del protocol em permetin expressar en primer lloc la satisfacció de poder fer ara i aquí de missatger d'un clam ciutadà d'amplíssim consens. Aquest desig compartit no és altre que la concessió honorífica del títol de fill il·lustre a Francesc de Borja Moll, el col·lega de labors filològiques, el mestre de tots en matèria de la nostra única llengua pròpia, l'amic de qui en guard un record especialment grat, entre la saviesa, l'humor i la tendresa, amb qui vaig poder compartir projectes i afeccions.

Eren uns dies de gener del 1982 quan li férem un homenatge que poc després desembocà en el doctorat Honoris Causa per la nostra universitat. En aquella avinentesa en vaig poder glossar com a padrí els seus nombrosos mèrits en un Teatre Principal ple com un ou, vibrant d'entusiasme. Avui em plau retre un altre acte d'homenatge d'especial significació a un home que, a pesar de no haver nascut a Palma hi visqué la major part de la vida, que hi dugué a terme tot la seva immensa tasca i que em consta que sempre estimà de manera particular aquesta ciutat.

Primeres línies de la conferència feta per Joan Miralles sobre el nou fill il·lustre de Palma, Francesc de B. Moll. El parlament és reproduït íntegrament a Ultima Hora.