TW
0

La Obra Cultural Balear celebró ayer su cita anual con la cultura de las Islas. La ceremonia, presentada por la actriz Nina y el actor Simó Andreu, contó con las actuaciones de Ocults, Ícars, Menaix a Trua y Biel Majoral.

Los XIV Premis 31 de Desembre, cuya entrega se efectuó ayer en el transcurso de una gala, recayeron en Josep Melià Ques (Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel), por su «aportación al necesario debate de ideas sobre el hecho nacional de las Illes Balears», y en el cantante e investigador Biel Majoral (Premi Bartomeu Oliver). El catedrático Felip Cirer Costa recibió el Premi Josep Maria LLompart por «Una visió de la Història de l'Institut d'Estudis Eivissencs»; Antoni Ballester Vallori se llevó el Premi Emili Darder por el estudio «La didàctica de la Geografia». El Premi Miquel dels Sants Oliver recayó, «ex-aequo», en «L' artista en el seu Paradís», de Antoni Catany y «Menorca, tot just ahir», de Antoni Vidal. El Premi Gabriel Alomar se adjudicó al medio de comunicación «VilaWeb, diari electrònic independent». Y se entregó el XIX Premi Manuel Sanchís Guarner de la Fundació Jaume I, a la unitat de la llengua catalana, a Manuel Pérez Saldanya por «Del llatí al català. Morfosintaxi verbal històrica».

Durante la velada se homenajeó a Josep Melià Pericàs; Jaume Vidal Alcover y Antoni M. Alcover Sureda. A la gala asistieron el president Frances Antich; Marcel.lí Iglesias, presidente de Aragón; Pilar Costa, presidenta del Consell de Eivissa; y la delegada del Gobierno, Catalina Cirer.