El sindicato mayoritario en la concertada ha iniciado una campaña para dar un «ultimátum» a Educación y reclamar los 2,4 millones de euros de la paga de 2012 y los intereses que estima en unos 250.000 euros, y exigir que haga efectivo este pago en la nómina del mes de junio, ha informado la organización en un comunicado.
El pago pendiente afecta a unos 4.000 profesionales de los centros ordinarios y de educación especial de la concertada a los que la administración adeuda unos 600 euros por trabajador aproximadamente, según calcula USO.
El martes pasado, USO organizó una concentración ante la Conselleria Hacienda para reclamar el 37,5 % pendiente de la extra de 2012 y la recuperación de derechos laborales en materia de incapacidad. Según el sindicato, la presidenta del Govern, Francina Armengol, aseguró que trasladaría dicha petición a las conselleries de Educación y Hacienda.
Además el sindicato ha registrado un escrito en el Parlament, dirigido a los grupos parlamentarios para reclamar al Govern que se recuperen los derechos salariales y laborales de los docentes de la concertada, perdidos durante la época de crisis económica.
USO ha destacado que, en el último acuerdo de 2016 de mejora para el sector concertado de enseñanza, se firmó el pago de la recuperación de la paga extra de 2012, en los mismos términos que el sector público, que ya ha cobrado la paga extra de 2012 íntegra en enero.
El sindicato ha exigido además que las incapacidades temporales laborales de los trabajadores de la enseñanza concertada se financien hasta el 100 % a partir del quinto día de baja laboral «tal como se hace en la pública».
USO Baleares ha exigido además que, en las bajas laborales programadas de los trabajadores de la enseñanza concertada, se disponga de sustituto desde el primer día, tal como se hace en la pública, porque «la administración discrimina nuevamente a la concertada» y no establece sustitución hasta que han pasado 10 días, algo que «afecta negativamente los derechos de los trabajadores de la concertada y del alumnado y repercute negativamente en la calidad de la educación».
3 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Home, Jaume, per ser professor no tens molt bona capacitat de lectura, enlloc del comentari diu que tots els professors siguin així. Com si tots els professors de la pública fossin perfectes... no fotis! El comentari el que diu és que els concerts donen més peu a històries d'aquest estil, abusos, mangarrufes, elitisme... i d'això no crec que hi hagi cap dubte a n'aquestes alçades. Per molt que hi ha centres que sí que fan bona feina (no en faltaria d'altra!), aquests no preocupen, sinó els altres: està clar que a la pública no hi ha cap centre on vagin a missa ni amb monges donanat classe, i tampoc posen professors sense qualificació per afinitats ideològiques o vincle familiar, o separen els alumnes per sexe. I un dels que surten pitjor parats són justament els professors: menys drets laborals, en general menys sou, etc.; a més, si estàs a sa concertada és perquè vols o perquè te convé, o no? si te vols apuntar a llistes o fer oposicions, ho pots fer en voler...
Som independentista. Faig feina a la concertada. No transmet ideologia amb olor de nafatalina. Me vaig posar sa camiseta verda i vaig fer vaga. Pep Pau, no me venguis amb collonades.
Si se deuen aquests doblers a treballadors s'han de pagar. Però en aquesta notícia només dóna la versió de USO, seria interessant saber quina opinió te l'altra part afectada, Educació, perquè difícilment una entitat així pot pagar o deixar de pagar per gust o decisió personal, sinó que si no ho han fet deu ser perquè hi deu haver alguna raó. Dit això: el tema dels concerts educatius era un pedaç per no haver de construir centres nous en un moment concret, i s'ha anat convertint en una font de mangarrufes i desigualtats, tant per professors (que no tenen els mateixos drets que a centres públics), com per pares (que se veuen "obligats" a fer pagaments "voluntaris" quan l'educació hauria de ser gratuïta) com pels alumnes (que no sempre reben la millor educació, o per no entrar a valorar, amb menys controls sobre continguts i mètodes, o ideologies amb olor a naftalina). Comença a ser hora de canviar-ho, quan abans millor.