Llueve sobre el Casal de Can Llobera. Adquirido por el Consell de Mallorca y el Ajuntament de Pollença en 2005 por 1,5 millones de euros con el objetivo de convertir el edificio señorial del XIX en un centro cultural de referencia, Can Llobera nunca ha llegado a funcionar como tal. Con el paso del tiempo ha perdido su tejado y las goteras han causado daños irreparables en su archivo documental. El Ajuntament pidió ayuda al Consell de Mallorca para hacer frente a través del Pla d'Obres i Serveis a la sustitución de las cubiertas del edificio con el objeto de frenar un deterioro que hoy sigue imparable. Los trámites administrativos se demoran y la decisión del Consell de suprimir las ayudas del POS ha hecho saltar todas las alarmas, tanto que el equipo de gobierno municipal (PP-LLiga) presenta una moción para ser debatida hoy en pleno que insta al Consell a impulsar las actuaciones necesarias para resolver la situación.
El Casal de Can Llobera de Pollença se degrada a la espera de recibir ayuda del Consell
También en Noticias
- Un cuarto premio, vendido en varias zonas de Mallorca
- El colectivo de propietarios alemanes de Santa Ponça, desesperado: «Las obras arruinan nuestro negocio»
- Ni estufas ni calentadores: Lidl trae la nueva revolución para calentar el hogar
- «Es posible que asistamos al fin del pueblo de Mallorca surgido en 1229»
- Plagas: estas son las más comunes en invierno y cómo combatirlas
8 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
La gente no tiene para comer y van a arreglar el casal...Anda ya!!!. Lo que estaba destinado a ello se lo han robado los del PP...
Estic més aviat d'acord amb "Pic", encara que jo empraria per ventura més matisos. Hi ha molts altres casos com "Can Fàbregues" a Palma o "El Casal del Poble" d'Esporles. Probablement s'ha de conservar emperò ningú no m'ha sabut dir la seva funció futura. Per acabr, què fañ el Consell a comprar casals pels seus serveis i altres coses, quan posseix el magnífic edifici de la Misericòrdia? Un misteri: quin percentatge d'aquest antic hospici, molt ben situat i construït, roman encara inocupat?
UNA PENA, EN PRINCIPI S'HAVIA DE'HAVER FET UN INVENTARI , PER QUE PER AALÀ PASSA TOTHOM, I DESPREÉS UN ESTUDI,I TENGUENT E COMPTE EL SEU LLOC ,ENMIG DEL POBLE FER UN MUSEU, SALA MULTIDISCIPLINAR O P UN PARADOR ,ENLLOC DE DEIXAR-LO DECAURA
Aixi es fan els negocis dels nostres politics i administradors. Comprar car i vendre barato. El poble paga.
Quan es va comprar, primer, ja no estava clar com es finançaria el projecte; i segon, l´edifici ja no estava enn gens bones condicions com per pagar 1.5 M €. No hagués estat més adient una expropiació i negociació amb un concessionari? Encara que s´hagués explotat com una mena de "parador" per uns anys, sempre hagués estat menys costós pel poble...encara que no tant rendible per als propietaris.
Si no hay pasta que quiten la mitad de vagos que dicen trabajar en y para el ayuntamiento. no hacen ni lo minimo y son demasiados para estar sentados mirandose la cara o por fuera dando vueltas.
"Centre cultural de referència". Em sembla que les compres de patrimoni pel Consell i altres organismes oúblics s'haurian de fer a partir d'un prograna d'activitats i d'un projecte més precís i viable. La millor manera de conservar patrimoni rau en el fet de trobar-li una nova funció, realista i amb futur, un poc a la manera del que fan els "paradors".
Hongos, goteras, humedad, cables colgado de las fachadas, persianas mugrientas, etc Es tipico de mallorca !