El órgano que velará por esta iniciativa está compuesto por la regidora de Cultura, Francisca Rufiandis (CpM), y un representante de cada partido: Sebastià Nadal (PSOE), Bernat Amer (AIPC), Antoni Servera (PP), Sebastià Gaià (PSM), Francesc Mateu (ALM) y Joan Llodrà (Esquerra); con la presencia del técnico municipal Antoni Ferrer.
Las diferentes formaciones han hecho llegar varias propuestas para sustituir nombres ligados al franquismo como Via Alemanya, Via Portugal, las calles Antoni Duran, Antoni Pascual y Joan Prohens, o la plaza Jordi Caldentey. Otras implicadas son Brunete, Navarra o Oviedo, la avenida Salvador Juan o las plazas Primo de Rivera o Joan March.
La mayoría de nombres alternativos propuestos por los partidos hacen referencia a topónimos de la ciudad o del municipio.
La intención de la comisión es que los futuros cambios de nombre también sean consensuados con otras entidades y por las asociaciones de vecinos, sobretodo ante la alarma creada y por las supuestas molestias que podrían acarrear dichos cambios.
Acuerdo
De todos modos, el alcalde Antoni Pastor ha afirmado que «no se trata de cambiar unos nombres para poner otros que hieran otras sensibilidades, todo se realizará con el máximo consenso y respeto».
9 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Quina curtor hi ha a Manacor... ara no tenen res mes a fer aquests... esper que paguin tota la publicitat que tenen els negocis amb la nova direccio i els problemes amb correus.
Con el alcalde que tienen no me extrañaría que los nuevos nombres de las calles fueran; Jordi Pujol, Artur Mas, etc
Quines poques feines tenen els polítics del poble. Me pareix bé que llevin els noms de segons quins carrers de franquistes, però no és ara, en temps de crisi. Heu tengut molts anys per fer aquest canvi i no heu fet res. Ara que no hi ha un duro dins es calaix, hem de canviar plaques de carrers,... amb els doblers de tots. A més, no heu pensat amb la gent del poble. Si tenc un petit negoci a Via Portugal, hauré de canviar les targetes de publicitat, pàgina web,.. però no passa res, a pagar sempre es mateixos beneits, que ja n'estam ben farts. Lo primer que s'hauria de fer és reduir els càrrecs polítics a la meitat, com a mínim, tant als ajuntaments, Consell i Govern Balear. Si això és lo millor que sabeu fer per reactivar l'economia estam ben arreglats. Personalment, no m'agraden els noms dels carrers franquistes pel que poden representar, però amb els anys que han passat, no em lleva la son veure segons quins noms de carrers. Ddicau-vos els polítics, a pensar en els vertaders problemes de la nostra gent i no en beneitures, que ja es podran arreglar si tornen els temps de bonança (que no ho crec).
Crec tenir certa cultura balear, emperò no conec una part notable dels personatges que donen nom a un carrer, sobretot si em trob fora la meva vila. Estic d'acord amb les noms nostres, balears, emperò, de tant en tant, hauriem de ser cosmopolites i més oberts. Per què no emprar, de tant en tant, noms com ara "Mandela", "Kennedy", "Gandhi", etc.?
S'han dedicat noms a molts personatges que han destacat per la seva relació amb el mon de la cultura, Miquel Llabrés, pintor; Sebastià Nicolau, escritor; M. A.Riera, escritor; Ja és hora de dedicar un carrer o plaça a Llorenç Ginard, gran escultor, anau al Baluard i entendreu perquè.
dios mio que vuelva FRANCO ,viva FRANCO,viva ESPAÑA
Jo crec que els noms geogràfics han anat perdent el seu lligam ab el franquisme, com ara Portugal, Navarra, Alemanya, Oviedo.
Espero que no pongan el de Jordí Pujol o el de Carrillo.
Sin duda los políticos de Manacor están "desenfeinats".