El despertar de la consciència –representat a la perfecció per Kubrick en L'alba de l'home– va dotar als nostres avantpassats de les facultats tècniques necessàries per evolucionar, fins a dia d'avui, com l'ésser viu més exitós fins on tenim coneixement i alhora, ens va atorgar la capacitat de destrucció del nostre entorn, en el millor dels casos per adaptar-lo a unes creixents necessitats.
Tanmateix, la capacitat de la civilització humana d'influir a nivell global fou de limitada repercussió fins l'arribada de la mecanització, amb la primera revolució industrial i, ja més exponencialment, amb la segona revolució i l'entrada del petroli dins l'escenari mundial. Era finals del segle XIX i, des de llavors, el món ha estat testimoni del major augment de les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle de la història recent i, lo que és més cabdal, produït per activitats antropogèniques.
Canvi climàtic i oportunitat: Mallorca com a ‘living lab'
Palma11/12/23 0:29
También en Opinión
- La bebida que cada vez bebemos menos, evita la pérdida de memoria y mejora mucho la concentración
- Pacientes de Son Llàtzer estudian llevar a los tribunales al área de urgencias
- Ni estufas ni calentadores: Lidl trae la nueva revolución para calentar el hogar
- El temporal de viento causa destrozos en Mallorca con rachas de más de 140 kilómetros por hora
- Un conductor que multiplicaba por ocho la tasa máxima de alcohol sufre un accidente con un niño de 4 años
1 comentario
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Lo més sostenible és reduir el turisme a la meitat, posar fre a l'especulació urbanística, a AENA, als touroperadors, a les aerolínies.. les proves que les facin a una altra banda, noltros tenim un bon que fer amb solucionar les conseqüències del monocultiu turístic