Festes de Sant Jaume a Manacor.

Manacor porta des de dijous passat immers en la celebració de les seves Festes de Sant Jaume, una cita amb les tradicions i la cultura de la ciutat que cada any té més pes i acceptació entre les celebracions populars. Tot i que ja s'han celebrat un gran nombre d'actes, alguns de tan importants com el Replec de Joies o les Corregudes des Cós, encara estan per celebrar moltes cites.
Dilluns 22 de juliol és el torn de la XVI Milla Ciutat de Manacor, així com el Sopar de germanor de Sant Jaume, des de les 20 hores a la Plaça del Rector Rubí. Dimarts 23 serà el torn d'Amics a la fresca per Sant Jaume, a la Institució Pública Mossén Alcover. Aquest mateix dia, des de les 21.30 serà el Cafè Concert amb Damià Fluxà.

Dimecres 24 començaran els actes principals de les Festes de Sant Jaume d'aquest any. A les 19 hores serà la Lliurament del Penó als Cavalls de Sant Jaume, amb arribada a la casa de la Cavallera Major, que aquest any és Maria Antònia Gelabert Juan. A les 19.00 arrencarà la Fira de Sant Jaume, a la Plaça de Ramon Llull i des de les 21.30, és aquest mateix lloc, començarà la Revetlla, amb les actuacions d'Orquestra Oasis, Islanders i Sor Estiercol.

La Sortida de ca sa Cavallera Major cap a l'Ofici de Sant Juame serà el primer dels actes del dijous 25, gran dia de les festes. L'Ofici en honor de Sant Jaume tindrà lloc a les 12 del migdia a la parròquia de Nostra Senyora dels Dolors. Ja a la tarda serà la Lliurament del Penó al Síndic Jove, amb un llarg recorregut dels Cavallers pels carrers de la localitat. A les 19 hores estarà tot preparat per a un dels punts principals del programa, l´Encamisada de Sant Jaume. Seguirà a això el Córrer l’Anell, a la Via Verda, a càrrec de nou dels Cavalls de Sant Jaume. Amb això acabarà tant una jornada plena d'emocions com unes festes que un any més hauran estat molt especials.