Molta festa a Son Macià.

Sota el suggerent títol de Welcome to Sun Macià, les festes de Son Macià es presenten aquest any apostant per la nostàlgia i el color dels anys 80. Els actes mouen així entre passat i futur, entre tradició i diversió, en un programa que comença el dijous 1 d'agost i es perllonga fins el dijous 15.

L'inici de les festes marcarà la mostra de 'Reborns' artesanals de Xisca Matea i l'exposició de manualitats de l'Associació de Persones Gran de Son Macià. A les 21.30 hores d'aquest primer dijous de celebració serà el pregó, a càrrec de Catalina Pascual. A continuació actuarà la Banda de Música de Manacor. En els següents dies destacaran esdeveniments com el Música i Tapes del divendres 2, la Revetlla amb Duo Pachá, Afetersuns i Dj Simón Vera del dissabte 3, la gran Festa Pagesa del diumenge 4, la II Milla Macianera y la festa temàtica Roller Disco and Burgers del divendres 9 o els Carretons del dissabte 10.

son macia festes

Els dies següents s'entrarà en una part molt intensa del programa, amb el XXIV Campionat Mundial d'Estràngol o la III Fira del vi i de la cervesa, en què participaran nombrosos cellers i productors. Tots dos actes seran el diumenge 11 d'agost. Pel dimecres 14 està programada una cita important, la XXXVIII Fira de Son Macià, que omplirà carrers i places de productes i animació. Aquest mateix dia serà la Desfilada de Gegants i Gegantons, amb la participació dels Gegantons de Son Macià, els Gegants de Manacor i la Colla de Xeremiers i Flabiols de Son Macià. Acabará la nit amb el Ball de Bot amb Agrupació Sa Torre i Es Jai de sa Barraqueta. Com a culminació de les festes d'aquest any, dijous 15 s'encendran els fogons a la plaça d'Espanya a les 11 del matí. A les 20 hores serà la missa solemne, a les 20.30 es retrà homenatge a les persones més grans de 70 anys, hi haurà teatre a la Plaça de l’Església i una gran festa final que es promet «fresca i dolça».