El president Bauzá atribuyó ayer «el fracaso escolar de Balears» a «la legislación socialista estatal y a la inmersión lingüística». Fue en respuesta a una pregunta de la portavoz socialista Francina Armengol e, inmediatamente, la polémica se trasladó a Twitter.
Bauzá atribuye el fracaso escolar de Balears a la inmersión lingüística
Biel Barceló, de Més, le reclama que deje ya su cruzada contra el catalán
También en Noticias
- «Cometí un error hace casi 20 años y se me está persiguiendo toda mi vida»
- Descubre la planta ideal que te ayudará a dormir toda la noche del tirón
- Encendido de las luces de Navidad en Palma: fecha, horarios y programa de actividades
- Secuestran a un anciano en Inca, le roban 2.500 euros y lo dejan atado en su casa
- Fallecen seis personas en un grave accidente de tráfico en Menorca
9 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Por supuesto que si, con el borreguéo pancatalanista no se vá a ningún sitio.
i a les comunitats com Extremadura, també, hauriem de veure, per que els ensenyen català als nins d'Extremadura. Aquest homo, és més curt que una màniga de guarda pit, el vertader problema, es que no veu un pam davant es seu nas.
No és le mateix "la llengua pròpia", o català, que la "pròpia llengua", en els cas dels alumnes estrangers o forans.
Es una mentida més den Bauza. Les dades son irrefutables. Els col.legis on més inmersió s'ha fet justament es on menys fracàs hi ha. Una dade inquestionable publicada pel Ministerio de Educación: El coneixament de llengua castellana, per exemple a Catalunya, es superior a la mitja de l'estat espanyol. Mentre alguns mitjans diuen que a Catalunya el castellà está a punt de desapareixer!!. Un alumne que es incapaaç d'aprende el català també serà imcapaç d'aprende matematiques, fisica o angles. El fracas escolar te més a veure amb la societat i per tant amb les faamilies. On hi ha més fracas escolar, absentisme i deixadesa? a quin tipus de families? qui mes qui menys pot respondre i la resposta te a veure amb els valors que predominen o han predominat a la societat aquests darrers anys. El fracas escolar te molt a veure amb la bombolla inmobiliaria. Facilitat de trobar feina i guanyar molt sense cap preparació academica. Aixó va cridar milers de joves de tot l'estat a abandonar els estudis. Ara anys després es troban sense feina, sense estudis, sense futur. El problema no es l'inmersió. No es el català. No siem curts de mires.
Sé de algún centro concertado que da ciencias naturales en inglés. Resulta que los niños utilizan el inglés, lo usan, lo necesitan, resulta necesario para aprobar, por lo que su competencia lingüística es notablemente mejor que el de niños que sólo tienen el inglés como una asignatura más.
Caaa, amb aquesta resposta es demostra clarament l'odi que te cap a la llengua. No accepta que l'any passat el 87% de les famílies triassin el sistema educatiu que practicaven els centres escolars, o sia el sistema d'immersió lingüística. Diu que el català es el culpable del fracàs escolar i ara ensenyant assignatures amb anglès s'arreglara. Què 3s pensa que la població es beneita? Vull pensar que molts dels seus votants que se senten mallorquins, menorquins, eivissencs, obrin els ulls i vegin que aquest home els està enganant amb l'excusa de la llibertat. No li ha anat ben amb l'elecció de llengua dels pares i ara ens vol imposar aquest sistema de 3 llengües sense està preparats els alumnes i els professors.
... fracaso escolar¡¡¡, que me dices, y no será fracaso de los que participan en la enseñanza?. Un sector del alumnado no tiene interes en aprender por falta de MOTIVACION, y eso se "esconde" por parte de los responsables.
O sigui que, segons en Bauzà, si un no aprovava de cap manera les matemàtiques era per culpa de la immersió lingüística en la seva pròpia llengua??
Pues yo creo que la responsabilidad del fracaso escolar la tiene la Logse,y también un poco la enseñanza en catalán,ya que si en casa del alumno no se habla catalán obviamente,le será mas dificultoso.Lo de dar la culpa a la Logse,es porque considero que cambiar a un niño de colegio a los doce años es contraproducente y a los resultados de fracaso escolar me remito.Un niño con doce a los,que pasa a compartir clase,patio etc con niños de hasta 17 con el cambio de comportamiento que ve en sus compañeros de colegio de desbarata.Si además,el modo en que se enseña a los niños en los institutos es muy diferente al modo que estaban acostumbrados,donde antes se les estaba muy encima,ahora les controlan menos personalmente,el fracaso escolar,al menos el primer curso esta garantizado...¿sería preferible volver al sistema anterior EGB?...Hoy dia a los alumnos se le obliga a estar hasta los 16 en el colegio,antes a los 14 anos y con la EGB podías optar a la formación profesional y si no aprobabas por lo menos te llevabas la experiencia del conocimiento básico de un oficio...Ahora esta prohibido que un muchacho con 16 años maneje un cuter...En fin,que nos hemos vuelto idiotas.