Casi 20.000 plazas
En total, Cort ofrece casi 20.000 plazas para que los niños puedan realizar actividades en verano, desde el pasado 25 de junio hasta el próximo 11 de septiembre. Sin embargo, FAPA lamenta que no son suficientes para la elevada demanda que existe. En este sentido, subraya que muchas personas tienen que recurrir a la oferta privada, pero precisa que muchos no pueden acceder porque sus precios son muy elevados. No obstante, el vicepresidente de FAPA, Albert Lobo, señala que los precios de los campus que se realizan en los polideportivos municipales también son excesivos, ya que superan los 100 euros a la semana.
Aunque el Consistorio ofrece subvenciones, no llegan a todas las familias. «Los precios son elevados, cuando se debería dar un servicio de conciliación», señala. La presidenta de FAPA Mallorca, Gloria Ferrer, alude a los «trabajadores pobres», que perciben salarios bajos, pero que ya no les permiten recibir ayudas. «Hay una gran oferta privada, pero que no todo el mundo puede pagar», añade Lobo.
Desde el Consistorio palmesano sostienen que «las plazas son limitadas porque se tiene que garantizar la calidad del servicio, la seguridad y el bienestar de los niños en lo que corresponde a las piscinas, espacios de sombra cuando están al aire libre, etc.». Además, argumentan que «son servicios muy demandados porque tienen buena relación calidad/precio y mucha gente repite año tras año».
9 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Estaría muy bien que los Padres y Madres hicieran en algún momento de Padres y Madres que es su obligación .
El Consistori palmesà fa massa poc per la infància i les seves necesssitats. S'ha de fer més perque els infants estiguin bé. No només els fills i les filles dels polítics que tenen un bon sou.
Que jueguen a la petanca, que es muy divertida y barata
Pueden ir al nuevo-impresionante-espectacular-flamante...nuevo centro cultural de la carcel vieja...lo unico conviene vacunarlos contra las mordeduras de rata
El Consistorio está muy ocupado alquilando conventos para refugiados o persiguiendo rótulos en español o adecentando edificios ruinosos para sus acólitos o persiguiendo maletas de turistas o poniendo banderines multicolores o...... Cualquier cosa antes que mejorar la vida de sus ciudadanos. Por eso, yo votaré VOX
Oportunismo de FAPA, cuyo administrativo de la Defensora de la ciudadanía del ayuntamiento de Palma y fracaso de senador por MÉS, es miembro. Ay, ay, ay ...
Guardar nins durant s'estiu, quan els pares han de treballar (no yenen proucacances o treballen a un sector on no pots tenur vacances durant l'estiu), és un NEGOCI, un autèntic robo de ses escoles. És tancar que com tenguis dos fills guanyaries més amb na excedència (cosa que no et deixen fer a l'empresa).
Conciliació familiar, per suposat, però equilibrada, perquè mal entesa podria suposar guarderies i escoles d'estiu obertes 24h.Jo he sentit en moltes ocasions pares i mares que diuen que ja que paguen volen que les duguin els fills a la platja, al cine, a passejar perquè quan ells les recolleixen volen que estiguin cansats perquè no donin guerra. Amb el tema de les subvencions hem d'obrir els ulls i mirar al voltant la gran quantitat de famílies vengudes d'altres llocs que demanden aquests servei, igual que les beques de menjador, llibres.. i clar la seva situació econòmica fa que vagin tot cap allà. Subvencions n'hi ha però s'han de repartir amb un criteri, que ens pot agradar o no (jo no he tengut mai cap beca pels meus fills) però entenc que se gasten molts de milions amb ajudes i s'ha de posar un tope.Sinó seria un pou sense fons.
Una cosa hauriem de tenir clara, ningú està obligat a tenir fills, per tant és un exercici responsable pensar abans si les podré educar i sobretot si les podré dedicar el temps que tot infant necessita de contacte amb els pares. La funció parental és bàsica per a la formació integral i no pot ser substituïda per res.20.000 places només a Palma i no basten? hi ha algun infant que tengui vacances? Llavors demanam qualitat de les activitats, de les intal.lacions i dels monitors, però no volem pagar molt, com es menja això? Ja hi tornam els doblers públics ho han de cobrir tot, absolutament tot, podríem fer un llistat de tots els col.lectius que demanen suport i crec que no acabaríem. Hem de posar un poc de sentit comú, cercar alternatives i sobretot pensar que els infants no poden estar tot el dia depositats en mans de monitors, mirem-nos en altres models europeus i veure que allà funcionen amb grups de famílies que s'ajuden entre elles per la custodia dels fills.