Imagen de 2011 correspondiente al tendido del primer enlace eléctrico entre la Península y Mallorca. | Archivo
Con la puesta en marcha del segundo enlace Península-Baleares, la demanda eléctrica de las Islas estará cubierta en 2030 en una media del 65 % por estas dos infraestructuras. Según el Plan de Desarrollo de la Red de Transporte de Energía Eléctrica 2021-2026, elaborado por el Gobierno central y Red Eléctrica de España, el segundo enlace podría ser una realidad en 2026, pero, en cualquier caso, la previsión apunta a que los dos cables de la Península y otras infraestructuras podrían alcanzar, como media, el 65 % de la demanda de las Islas en 2030, llegando al 100 % en períodos concretos, como en los horarios nocturnos o en la época invernal. El segundo enlace también está previsto en el Régimen Especial Balear.
6 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
DiscoxouAixí és lo primer, es tema de fuites d'oli per trencadures. Ja ha passat algnes vegades as canal de Menorca. Molt probable lo segón, segurament s'article és teledirigit. Indubtable lo tercer, fan falta moltes plaques, només són una ajuda; peró tota ajuda és bona per areduir es nivell d'emisións de CO2. També ho apunta en Siset. Tot-hom que pugui que les monti. Jo fa uns anys no en era gaire partidari,; ara tenc un projecte en marcha. És petit, peró no tenc cabuda per a més. Salutacions.
Deumeuet......això dels cables submarins m'espanta. El que hi ha s'espatlla i amolla una oliada que és una brutor. Llavors han de córrer per tancar la fuita, quan ja tendrem el merder damunt la costa. Això pareix un article de propaganda de les bondats i escalvitats elèctriques..... I sí, crec que hi ha massa teulades sense plaques......més aprop, més eficient, més controlat i sense tan de risc ambiental.
A tots els terrats falten plaques
...pero es primer (Rómulo) no en té. Només treballa a blocs de 10 MW. Farà falta regual frecjencia.en funció de sa demanda amb temps real. Article fluixet, mala i formació. En termes d'emisións, pot esser que hi hagui un estalvi. Tot dependrà de s'origen de s'energia que mos enviin. Dependrà des resultat des mix peninsular. Salut. Tenim que seguir avançant.
Bon dia. Sense cap dubte de que sa capacitat dels enllaços submaríns quedarà al voltant des 65% de sa demanda màxima des sistema. Peró d'aquí a afirmar que se podrà que se podrà prescindir de son Reus i Cas Tresorer, és fer una afirmació equivocada. M'explico. 1) Suposem un instantant que amdós enllaços funcionassin al 100% (implicaria no tenir reserva rodant a cap dels dos), i que la resta ve submistrat per ses renovables. Si un dels dos enllaços caigués no hi hauria resposta, i per tant talls de subministrament, a la espera de que suficients màquines d'engegament ràpid entrassin i pujassin a bastament. De 45 min de talls no mos salvaria ningú. 2) Es possible que es segón enllaç tengui capacitat de regulació, ñeró es primer
Una barbaridad. No se puede tener tanta dependencia de una infraestructura tan endeble y difícil de reparar. Un tendido aéreo se repara en horas pero uno submarino pueden ser días o semanas teniendo disposición inmediata de buque, cosa muy improbable. Cabe recordar que la alternativa es generar aquí con el gas que también viene por un tubo. Podemos tener todos los misiles y eurofighters que queramos pero nos sabotean los cables y el tubo en cualquier punto del recorrido y nos devuelven a la edad media. Y eso con nuestros vecinos es tan improbable como que le vuelen al nordstream a los alemanes.