El batle Miquel Oliver i el regidor Ferràn Montero.

La Nit de l’Art Manacor Km. 0 portarà a la ciutat aquest dissabte 15 de juny, des de les 18 hores, tot el bo que pot oferir la localitat al món de la creativitat. Les xifres són molt expressives: 40 espais expositius, prop de 50 artistes locals i una vintena d'activitats complementàries faran de la ciutat el cor cultural de l'Illa en aquesta jornada.
Miquel Oliver, alcalde de Manacor afirma que: «Estam molt orgullosos de presentar la Nit de l'Art 2024 a Manacor, un esdeveniment que posa en valor la creativitat i la riquesa cultural del nostre municipi. Aquesta celebració no només destaca el talent dels nostres artistes locals, sinó que també reforça el compromís de Manacor amb la cultura i la comunitat. Convidam tothom a participar i gaudir d'aquesta experiència única que transformarà els nostres carrers en un escenari artístic».

nit de l'art manacor

El festival arriba a la segona edició, després d'una primera cita d'èxit que es va celebrar al barri de Fartàrtix, l'activitat es desplaça el centre del nucli urbà i es consolida com una cita biennal.
El delegat de Cultura, Ferran Montero, explica que «la intenció és apropar l'art creat per artistes manacorins o que tenen una relació amb Manacor al públic; d'aquí el lema de Km. 0». Aquesta estreta relació entre públic i creadors té com a una de les claus la selecció dels espais: «Amb la intenció de dur a terme aquest acostament, s'han seleccionat mostradors de comerços i alguns espais interiors de fàcil accés, tot fent un itinerari pel centre de Manacor, amb el mapa corresponent, establint així un diàleg entre les diferents obres i els diferents autors, amb la pretensió de generar curiositat per l'art». Entre aquests 40 espais participants n'hi ha tant públics com privats, destacant-ne els últims com un element més d'interacció entre la Nit de l'Art i el teixit social de la ciutat: «Cada un dels artistes ha pogut estar en contacte amb els propietaris dels comerços o espais particulars que ens obrin les portes, el que fa que també hi hagi una interacció entre els artistes i els espais expositius». Montero no vol deixar passar l'oportunitat «d'agrair a totes aquestes persones que han obert les cases o locals a la Nit de l’Art, per fer-la possible».

nit de l'art manacor

«La Nit de l'Art Km. 0 ofereix una programació extensa amb actes que enriquiran encara més aquesta nit especial. És una oportunitat per a tots els ciutadans i visitants de connectar amb l'art en totes les seves formes i expressions. Vull destacar la importància de les activitats complementàries que fomenten la participació, des de tallers fins a espectacles itinerants. Ens fa molta d’il·lusió veure com Manacor posa al centre l’art, la cultura i la creativitat» afegeix Oliver.

Una altra de les novetats destacades serà Micro Obert, un espai lliure per a la presentació de projectes no professionals vinculats a l'àmbit cultural a qualsevol de les seves disciplines. Finalment, el regidor Montero vol des de l'Ajuntament de Manacor «convidar tota la ciutadania a participar en aquesta celebració de l'art i la cultura local, gaudint de les obres exposades i aprofitant l'oportunitat per conèixer de prop els artistes del nostre municipi».