La dreta espanyola ha decidit que les línies mestres del pensament i de l'ètica, en comptes d'assenyalar-les filòsofs i pensadors, passin a ésser competència dels tribunals de justícia. Que sant Pau o Schopenhauer afirmen tal cosa...? Res, peccata minuta...! Vejam què diu el codi de dret penal. Això ha simplificat la vida pública, és evident. El fet de pensar i dialogar, que és on rau la base de la convivència, implica esforç i genera dubtes, en canvi si els jutjats ens indiquen el recte camí tot esdevé temps que hem guanyat. M'explico? És qüestió de simplificar el dia a dia en qualsevol qüestió. On són els iogurts? A la gelera! On és la raó? En els jutjats. Tanmateix, podríem demanar-nos per què volem el cap si no l'emprem convenientment. Us ho dic: per portar barret, sens dubte. Recordeu l'Espanya dels anys quaranta: los rojos no llevan sombrero. I és cert. El barret és per als Caralsoles; aquells rojos enamorats de les escoles reservaven el cap per a una altra cosa. Allò més preocupant de la judicialització actual, és que ens empobreix la consciència, tot i que, la consciència, és un sentiment més aviat empipador. A posta primer la confiàrem als sacerdots, després als psicòlegs i ara als jutges. I per què fem això...? Ai las...! És una contradicció generalitzada, la dreta espanyola és omnímoda. Però si no confieu el número de la VISA a ningú, ja em direu com podeu deixar sentiments i pensament en mans d'altri.
Els carrers de FatxaMadrid
Palma21/05/21 4:01
También en Opinión
- El fútbol, en vilo por Bove, sedado y en cuidados intensivos
- Investigan a un hombre que instaló una grúa en las rocas de Cala Egos para bajar su lancha al mar
- Cuidado con el nuevo radar de la vía de cintura de Palma: esta es la multa a la que te enfrentas
- Denuncian la okupación de caravanas en Mallorca: «No te puedes ir tranquilo»
- El cabecilla de la trama de las cuidadoras trabajó en hospitales públicos y el Govern
5 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Molt bè, Llorenc Capellà!... La desgracia de la Transición fué precisamente que no hubiera ruptura demcrática, a diferencia de Alemania, Italia, y más tarde Portugal... Y así seguimos: dependiendo en tantas cosas del franquismo de siempre...
Menuda sarta de tópicos la que nos ofrece este juntaletras trasnochado y nostálgico de un régimen comunista asesino y dictatorial. Una temporada en la Alemania del Este, con la Stasi controlando hasta cuando va al baño, y a ver si seguiría pensando lo mismo.
IdòEn la primavera de 1936 el personal fue completamente idiota y suicida. Luego unos 40 años despues, dirigentes como Suárez, Carrillo y González demostraron verdadera altura. 40 años más tarde cuando González, único superviente del la tríada, ya exhibe cabellera senatorial, preferimos retrotraernos al principio en vez de persistir en la buena senda.
Idò..si no li agrafa vagi a nes seus inexistents països catalans...si és que els troba...i deixi de pixar fora test. El seu discurs és tan manipulador com fals. Idò
Don Llorenç, una simple resposta: La matinada del 13 de juliol el guardaespatlles del diputat i exministre del PSOE Indalecio Prieto assasina a Calvo Sotelo. «Establecida la República, nuestro deber es traer el Socialismo, no hablo de socialismo a secas: hablo del Socialismo revolucionario. Lo que hace falta es voluntad para ir a la lucha, ocurra entre nosotros lo que ocurra, que ya lo resolveremos; pero al enemigo común hay que vencerle en la próxima lucha. Nuestra aspiración es la conquista del Poder político. ¿Procedimientos? ¡El que podamos emplear!» (Largo Caballero, 14 de enero de 1936). «Cuando caiga Azaña, va a haber soviet en España» (Largo Caballero)... ay, sa vostra admirada i estimada 2ª república! Només cal afegir «largo, caballero».